Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Visschotel uit de oven

Hoofdgerecht
20 minuten bereidingstijd
20 minuten oventijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

1 kilo
Aardappelen
1
Ei
125 gram
Boursin
300 gram
Winterpeen
1
Paprika rood
1
Paprika groen
50 ml
Melk
10 gram
Boter
4
Witte visfilets
125 ml
Crème fraiche
8 gram
Dille
50 gram
Geraspte kaas
snufje
Zout & peper
Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar en giet af. Stamp fijn en voeg de boter, melk, ei en de boursin toe. Meng het tot een smeuïge puree en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de paprika en wortel in stukjes en roerbak in een pan tot ze iets zacht beginnen te worden (± 8 min.). Breng ook op smaak met zout en peper.

Vet ondertussen een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Verdeel de rauwe vis (eventueel in tweeën of drieën gesneden) over de bodem van de schaal.
Schep de fijngehakte dille door de crème fraîche en besmeer de vis hiermee. Verdeel de groente erover en besmeer daarna met de kruidenpuree. Bestrooi de vis ovenschotel met kaas en zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven. Check of de vis goed gaar is.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Aardappelen panklaar half<br />1 kilo

    Aardappelen panklaar half
    1 kilo

  • Boursin cuisine knoflook & kruiden<br />250 gram

    Boursin cuisine knoflook & kruiden
    250 gram

  • Winterpeen gewassen<br />stuks

    Winterpeen gewassen
    stuks

  • Paprika rood<br />stuks

    Paprika rood
    stuks

  • Paprika groen<br />stuks

    Paprika groen
    stuks

  • Halfvolle melk<br />0,5 liter

    Halfvolle melk
    0,5 liter

  • Koolvisfilet naturel<br />100 gram

    Koolvisfilet naturel
    100 gram

  • Creme fraiche 30%<br />200 gram

    Creme fraiche 30%
    200 gram

  • Dille<br />50 gram

    Dille
    50 gram

  • Geraspte kaas belegen 48+<br />150 gram

    Geraspte kaas belegen 48+
    150 gram