Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Vegetarische kaas-uien quiche

Hoofdgerecht
20 minuten bereidingstijd
35 minuten oventijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

4
Uien rood
2
Uien
1 teentje
Knoflook
4
Eieren
200 ml
Slagroom
12 gram
Tijm
125 gram
Kaas belegen geraspt
60 gram
Roomboter ongezouten
12 gram
Paneermeel
450 gram
Bladerdeeg
snufje
Zout & peper


Verwarm de oven op 200 graden. Maak ondertussen de vulling van de quiche. Hak de uien in ringen en de knoflook in stukjes. Rits de tijm van de takjes. Verhit een beetje boter in een pan en bak de uien, tijm en knoflook.

Klop de slagroom, eieren, zout & peper los in een kom en roer de kaas erdoor. Vet een springvorm of quichevorm in met een beetje boter en bestrooi met paneermeel. Dit voorkomt dat de korst blijft plakken. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed daarna de bakvorm. Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi deze met een beetje paneermeel.

Verdeel de uien erover en schenk het eimengsel eroverheen. Zet de quiche ±35 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de quiche goed gaar is van binnen.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Uien rood<br />stuks

    Uien rood
    stuks

  • Slagroom suikervrij<br />1 liter

    Slagroom suikervrij
    1 liter

  • Tijm<br />15 gram

    Tijm
    15 gram

  • Geraspte kaas belegen 48+<br />150 gram

    Geraspte kaas belegen 48+
    150 gram

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Bladerdeeg<br />450 gram

    Bladerdeeg
    450 gram