Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Varkenshaasmedaillon met brie, hasselback aardappel, witlof

Hoofdgerecht
50 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

12
Witlof stronken
1 pak
Bladerdeeg
6 plak
Belegen kaas
6 plak
Achterham gegrild
1
Ei
600 gram
Varkenshaas
200 gram
Brie
12
Grote aardappelen
6 gram
Tijm
Naar smaak
Peper en zout


Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik je vrij dikke stronken witlof, snijd deze dan een keer doormidden zodat er 4 stukken ontstaan. Breng een pan water aan de kook en kook de witlof 5 minuutjes voor. Giet vervolgens af en knijp de stronken goed uit en dep ze daarna droog. Bestrooi de witlof met een snuf peper en zout. Rol de plakken bladerdeeg iets uit. Wikkel de witlof in een plakje ham en vervolgens in een plak kaas. Wikkel dit dan in de plak bladerdeeg en druk de naden goed op elkaar. De uiteinden kun je iets dicht drukken maar niet helemaal sluiten. Leg de witlofpakketjes op een bakplaat met bakpapier met de naad naar beneden. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Bak de pakketjes in 20 minuten mooi bruin en krokant. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de breedte in schijfjes, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zeezout, tijm en olijfolie of boter. Snijd de varkenshaas in medaillons en bak deze in een bakpan. Leg er een plakje brie op en laat smelten onder een gril. Serveer alles op een bord en garneer af met een cherry tomaatje.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Aardappel groot<br />2 kilo

    Aardappel groot
    2 kilo

  • Witlof<br />stuks

    Witlof
    stuks

  • Varkenshaas schoon<br />250 gram

    Varkenshaas schoon
    250 gram

  • Belegen kaas 48+<br />1 x 6 plak

    Belegen kaas 48+
    1 x 6 plak

  • Achterham gegrild<br />1 x 6 plak

    Achterham gegrild
    1 x 6 plak

  • Bladerdeeg<br />450 gram

    Bladerdeeg
    450 gram

  • Brie punt<br />200 gram

    Brie punt
    200 gram

  • Tijm<br />50 gram

    Tijm
    50 gram