Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Vanillehangop met mangocoulis en muntaardbeien

Nagerecht
15 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

1 Vanilleyoghurt
250 ml Slagroom suikervrij
60 ml Crème fraîche
1 Limoen
100 g Fijne kristalsuiker
30 g Pistachenoten
½ Mango
¼ Citroen
75 ml Water
500 g Aardbeien

Laat de yoghurt gedurende een nacht uitlekken in een zeef met een vochtige theedoek. Klop de slagroom met 30 gram suiker lobbig tot yoghurtdikte. Schep de slagroom, de uitgelekte yoghurt, crème fraîche en het limoensap erdoor en doe in een spuitzak. Breng het water aan de kook met de suiker en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat een beetje afkoelen. Schil de mango en verwijder de pit. Pureer de mango met het citroensap en het afgekoelde suikerwater in een blender. Begin met een beetje coulis in een glaasje en spuit hierop de hangop. Eindig met een laagje coulis. Snijd de aardbeien in stukken en meng met de fijngesneden munt. Leg dit bovenop de coulis. Garneer af met gehakte pistachenootjes en munt.

Tip: Varieer met diversen soorten coulis door het fruit te veranderen.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Vanilleyoghurt halfvol<br />1 liter

    Vanilleyoghurt halfvol
    1 liter

  • Slagroom suikervrij<br />1 liter

    Slagroom suikervrij
    1 liter

  • Creme fraiche 30%<br />200 gram

    Creme fraiche 30%
    200 gram

  • Limoen<br />stuks

    Limoen
    stuks

  • Kristalsuiker fijn<br />750 gram

    Kristalsuiker fijn
    750 gram

  • Mango<br />stuks

    Mango
    stuks

  • Aardbeien<br />500 gram

    Aardbeien
    500 gram