Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Tzatziki saus

Bijgerecht
15 minuten bereidingstijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

1
Komkommer
150 gram
Griekse Yoghurt
2 teentjes
Knoflook
1
Citroen
2 takjes
Munt
scheutje
Olijfolie
snufje
Zout & peper

Snijd de komkommer doormidden en verwijder met een lepel de zaadjes. Rasp de komkommer grof. Bestrooi de stukjes komkommer met een snufje zout en laat dit uitlekken. Dep na een aantal minuten de komkommer droog. Meng het vervolgens met een scheutje olijfolie en de Griekse yoghurt. Pers de teentjes knoflook en meng deze met het komkommermengsel. Breng vervolgens verder op smaak met fijngehakte munt, het sap van een halve citroen en eventueel nog met zout & peper.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Komkommer<br />stuks

    Komkommer
    stuks

  • Griekse yoghurt 10 % <br />1000 gram

    Griekse yoghurt 10 %
    1000 gram

  • Mint<br />50 gram

    Mint
    50 gram

  • Citroenen<br />zak 2 stuks

    Citroenen
    zak 2 stuks