Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Tuinerwtensoep

Voorgerecht
25 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

1 liter
Kippenbouillon
400 gram
Tuinerwtjes
1
Ui
1 teentje
Knoflook
12 gram
Munt
60 ml
Room
30 gram
Feta


Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze in een beetje olijfolie aan. Voeg vervolgens de erwtjes toe en fruit nog kort mee. Voeg een liter water met een bouilonblokje toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg de blaadjes munt toe en pureer de soep fijn met een staafmixer. Voeg een scheut room toe en verwarm nog even mee. Schenk de soep uit en garneer met blokjes feta.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Uien<br />stuks

    Uien
    stuks

  • Knoflook<br />bol

    Knoflook
    bol

  • Mint<br />50 gram

    Mint
    50 gram

  • Tuinerwten extra fijn diepvries<br />400 gram

    Tuinerwten extra fijn diepvries
    400 gram

  • Feta kaas plak<br />200 gram

    Feta kaas plak
    200 gram

  • Bouillon blokjes kip <br />82 gram

    Bouillon blokjes kip
    82 gram

  • Kookroom 20% vet<br />250 ml

    Kookroom 20% vet
    250 ml