Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Traditionele empanadas

Hapjes
60 minuten bereidingstijd
10 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

3
Eieren
1
Ui
2 teentjes
Knoflook
250 gram
Rundergehakt
2 theelepels
Italiaanse kruiden
20 gram
Peterselie
10 plakjes
Bladerdeeg

Bakpapier

Zout & Peper

Kook twee eieren in ongeveer 10 minuten hard. Snijd de ui en knoflook fijn. Begin met het aanfruiten van de ui en voeg daarna het gehakt, de italiaanse kruiden en de knoflook toe. Bak het gehakt bruin en schep vervolgens de fijngehakte peterselie erdoorheen. Voeg zout en peper naar smaak toe.Pel de eieren en snijd deze in kleine stukjes. Schep door het gehaktmengsel heen laat het geheel ongeveer 30 minuten afkoelen.

Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden. Prik een aantal gaatjes in het bladerdeeg en snijd de hoekjes rond. Verdeel het gehaktmengsel over de helft, houd de buitenrand vrij. Bestrijk de rand met water en vouw de empanada dicht. Druk de randen aan met een vork en plaats ze op een bakplaat. Maak in totaal 10 empanadas.

Klop het laatste ei en bestrijk de empandas hiermee. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.

Tip: je kunt eindeloos varieren met de vulling van de empanadas. Vervang het gehakt bijvoorbeeld kip (250 gram), spekreepjes (100 gram) en tomaten (3 stuks). Of een vegetarische variant met tonijn (2 blikjes), tomaten (3 stuks) en een rode en groene paprika. Snijd de ingredienten fijn en volg houd dezelfde bereidingswijze aan.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Uien<br />stuks

    Uien
    stuks

  • Knoflook<br />bol

    Knoflook
    bol

  • Rundergehakt<br />100 gram

    Rundergehakt
    100 gram

  • Scharreleieren<br />6 stuks

    Scharreleieren
    6 stuks

  • Bakpapier<br />20 vel

    Bakpapier
    20 vel

  • Bladerdeeg<br />450 gram

    Bladerdeeg
    450 gram

  • Peterselie <br />120 gram

    Peterselie
    120 gram

  • Italiaanse kruiden<br />175 gram

    Italiaanse kruiden
    175 gram