Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Tomatensoep cappuccino

Voorgerecht, lunchgerecht
20 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

1 el
Olijfolie
1 stuk
Ui
8 stuks
Tomaten
2 tl
Paprikapoeder
4 tl
Italiaanse kruiden
750 ml
Groentebouillon
150 ml
Slagroom
1 bosje
Basilicum

Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui zachtjes glazig. Schep de stukjes tomaat, de paprikapoeder en Italiaanse kruiden erdoor. Verwarm alles 2-3 minuten.

Voeg de bouillon toe en laat alles 15 minuten zachtjes koken. Pureer daarna alles met een staafmixer tot een gladde soep. Je kunt het daarna nog in een vergiet doen om alle velletjes en pitjes eruit te halen.

Breng de soep verder op smaak met zout en peper en warm hem nog even goed door. Klop intussen de slagroom half stijf met wat zout en peper. Schep de tomatensoep in kopjes en schep de room erop. Je kunt blaadjes basilicum gebruiken voor garnering.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Tomaat<br />stuks

    Tomaat
    stuks

  • Uien<br />stuks

    Uien
    stuks

  • Slagroom houdbaar <br />200 ml

    Slagroom houdbaar
    200 ml

  • Paprikapoeder mild<br />40 gram

    Paprikapoeder mild
    40 gram

  • Basilicum <br />75 gram

    Basilicum
    75 gram

  • Bouillon blokjes groente<br />1 stuks

    Bouillon blokjes groente
    1 stuks

  • Italiaanse kruiden 11 gram<br />1 Stuks

    Italiaanse kruiden 11 gram
    1 Stuks