Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Spruitensoep met geroosterde amandelen

Voorgerecht
20 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

2
Aardappelen
1
Ui
150 gram
Gerookte spekreepjes
500 gram
Spruiten
60 gram
Peterselie
1 liter
Kippenbouillon
200 ml
Kookroom
12 gram
Geschaafde amandelen
2
Laurierblaadjes

Gemalen nootmuskaat

Zout en peper


Snijd de ui fijn en de aardappelen in stukken. Hak de peterselie fijn. Bak de spekjes op middelhoog vuur krokant in een pan zonder vet. Schep de spekjes uit de pan en leg apart. Fruit, in het spekvet, de ui en voeg de spruiten en aardappelen toe. Voeg bouillon en de overige kruiden toe aan de pan. Laat 15 tot 20 minuten koken. Leg enkele spruiten apart voor de garnering van de soep. Schep de kruiden eruit met een zeef en mix de soep met een staafmixer. Voeg de room en spekblokjes toe en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat nog even goed doorwarmen en rooster ondertussen de geschaafde amandelen. Garneer met peterselie  en amandelschaafsel.

Tip: serveer met kaaswafels.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Aardappel bonken geschild<br />500 gram

    Aardappel bonken geschild
    500 gram

  • Uien<br />stuks

    Uien
    stuks

  • Spekreepjes 5 mm gerookt<br />100 gram

    Spekreepjes 5 mm gerookt
    100 gram

  • Nootmuskaat gemalen<br />35 gram

    Nootmuskaat gemalen
    35 gram

  • Bouillon blokjes kip <br />82 gram

    Bouillon blokjes kip
    82 gram

  • Peterselie <br />120 gram

    Peterselie
    120 gram

  • Kookroom 20% vet<br />250 ml

    Kookroom 20% vet
    250 ml

  • Amandelschaafsel<br />500 gram

    Amandelschaafsel
    500 gram

  • Laurier blad heel<br />2 gram

    Laurier blad heel
    2 gram

  • Spruiten a<br />100 gram

    Spruiten a
    100 gram