Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Spaghetti carbonara

Hoofdgerecht
25 minuten bereidingstijd
4 personen
Zelf koken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

400 gram
Spaghetti
50 ml
Olijfolie
2
Eieren
150 ml
Kookroom
80 gram
Parmezaanse kaas geraspt
150 gram
Spekreepjes gerookt mager

Basilicum
snufje
Zout & peper

Zet een grote pan met water en een snufje zout op, kook hier de spaghetti Al Dente volgens de verpakking. Bak de spekjes licht krokant in een pan zonder boter of olie. Giet de room erbij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag.

Klop in een aparte schaal één ei en één eidooier los en voeg hier 60 g. Parmezaanse kaan aan toe.
Giet de spaghetti af en meng het met de olijfolie. Voeg de hete room met spekjes toe en spatel deze er voorzichtig doorheen. Voeg tot slot het ei met Parmezaanse kaas mengsel toe. Garneer het gerecht met een paar blaadjes basilicum.

Het is belangrijk om het gerecht direct te serveren.

Tip: serveer met een Italiaanse salade.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Spaghetti<br />500 gram

    Spaghetti
    500 gram

  • Kookroom<br />1 liter

    Kookroom
    1 liter

  • Parmezaanse kaas grana padano aan stuk<br />200 gram

    Parmezaanse kaas grana padano aan stuk
    200 gram

  • Spekreepjes 5 mm gerookt<br />100 gram

    Spekreepjes 5 mm gerookt
    100 gram

  • Basilicum <br />75 gram

    Basilicum
    75 gram