Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Salade met gekarameliseerde spruiten en brie

Voorgerecht
30 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

600 gram
Spruiten
1 el
Honing
10 ml
Olijfolie
240 gram
Veldsla
60 gram
Rode sla
120 gram
Pacannoten
1
Granaatappel
6
Vijgen
300 gram
Brie

Balsamicosiroop*


Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kontjes van de spruiten en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Halveer de spruiten en meng met olijfolie, honing, zout en peper. Leg de spruiten op een bakplaat en rooster in ongeveer 40 minuten gaar. Pluk de rode sla en verdeel samen met de veldsla over de borden. Leg hierop de spruiten. Snijd de brie in stukjes en de granaatappel doormidden. Haal de pitjes uit de granaatappel. Voeg de pecannoten, vijgen, brie en de granaatappelpitjes toe aan de salade. Garneer met de balsamicosiroop.

*Voor de balsamicosiroop

100 ml
Balsamicoazijn
50 gram
Suiker


Doe de azijn en de suiker in een pannetje en breng op hoog vuur aan de kook. Als het mengsel kookt, zet dan het vuur zachter. Kook de azijn en suiker rustig in voor ongeveer 15 tot 20 minuten, totdat het mengsel de dikte heeft van limonadesiroop. Door het af te laten koelen, zal de siroop nog verder
indikken.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Granaatappel <br />stuks

    Granaatappel
    stuks

  • Kristalsuiker<br />1 kilo

    Kristalsuiker
    1 kilo

  • Honing vloeibaar<br />250 gram

    Honing vloeibaar
    250 gram

  • Veldsla<br />doos

    Veldsla
    doos

  • Vijgen<br />Stuks

    Vijgen
    Stuks

  • Balsamico azijn<br />250 ml

    Balsamico azijn
    250 ml

  • Brie punt<br />200 gram

    Brie punt
    200 gram

  • Spruiten a<br />100 gram

    Spruiten a
    100 gram