Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Rozijnenbrood met geitenkaas, spekjes en appel

Voorgerecht
20-25 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

Half
Rozijnenbrood, gesneden
180 gram
Geitenkaas
3
Appels
60 gram
Pijnboompitten
60 gram
Rozijnen
200 gram
Gerookte spekjes
1
Lollo rosso
1 bosje
Waterkers
1 doosje
Cherrytomaatjes
50 ml
Olijfolie
3 el
Honing

Bieslook

Zout en peper


Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan zonder vet. Schil de appels en snijd in blokjes. Bak de spekreepjes krokant. Steek het rozijnenbrood uit met een ronde steker en rooster in de oven of een pan zonder vet. Snijd de geitenkaas in plakken en leg op het geroosterde brood. Bestrijk met honing en zet nog even in de oven onder de grill. Bak de appelblokjes in een beetje roomboter. Leg de gewassen sla en waterkers op het bord en leg de toast ernaast. Verdeel de appelblokjes, rozijnen, spekjes en pijnboompitten over de geitenkaas. Garneer het gerecht met fijngesneden bieslook en een gehalveerd cherrytomaatje.

Tip: vervang de spekjes door walnoten voor een vega-variant.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Lollo rosso<br />stuks

    Lollo rosso
    stuks

  • Waterkers<br />bos

    Waterkers
    bos

  • Spekreepjes 5 mm gerookt<br />100 gram

    Spekreepjes 5 mm gerookt
    100 gram

  • Rozijnenbrood half gesneden<br />Stuks

    Rozijnenbrood half gesneden
    Stuks

  • Honing vloeibaar<br />250 gram

    Honing vloeibaar
    250 gram

  • Rozijnen Sultana's<br />500 gram

    Rozijnen Sultana's
    500 gram

  • Bieslook<br />75 gram

    Bieslook
    75 gram

  • Pijnboompitten<br />300 gram

    Pijnboompitten
    300 gram

  • Cherrytomaat rood<br />250 gram

    Cherrytomaat rood
    250 gram

  • Geitenkaas naturel vers<br />125 gram

    Geitenkaas naturel vers
    125 gram

  • Appel<br />zak 6 stuks

    Appel
    zak 6 stuks