Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Roux maken

Saus
15 minuten bereidingstijd
20 porties
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

25 gram
Boter
25 gram
Bloem
1 liter
Bouillon (rund, groente of gevogelte)

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem in één keer toe. Roer met een lepel totdat de bloem is opgenomen en je geen klontjes meer hebt. Je hebt nu een roux. Laat de roux nog even doorkoken zodat de bloem gaar en bruin wordt. Blus af met een scheutje bouillon en blijf roeren met een garde totdat de roux dikker begint te worden. Blijf bouillon toevoegen totdat je de gewenste dikte saus hebt gekregen. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel kruiden.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Heldere runderbouillon<br />200 ml

    Heldere runderbouillon
    200 ml