Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Ratatouille van wintergroenten, Italiaanse kipfilet en rösti

Hoofdgerecht
30 minuten bereidingstijd
20 minuten verwarmingstijd
Zelf maken
Smaakvol najaar 2016

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

6 stuks Kipfilet
1 pakje Coburgerham
30 g Basilicum
30 g Mozzarella
1 el Olijfolie
1 zakje Pastinaakblok
1 zakje Rode kool blok
1 zakje Winterpeenblok 5 mm
250 g Uien rood blok 5 mm
10 g Tijm
300 ml Tomatensaus
1 kilo Aardappelrasp
4 Scharreleieren
10 g Bieslook
Zout en peper

Kipfilet: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kipfilets horizontaal in, maar net niet helemaal door. Vouw open en verdeel de basilicum en een plakje mozzarella over de filets. Omwikkel de kipfilets met de ham en bak beide kanten krokant in olijfolie. Zet in de oven en laat nog 15 minuten verder garen.

Ratatouille: Verhit olie in een pan en voeg de pastinaak en rode koolblokjes toe. Voeg na een paar minuten de winterpeen en rode uiblokjes toe. Haal de tijm van de takjes en voeg toe aan het mengsel. Breng op smaak met zout en peper en voeg nog wat tomatensaus toe.

Rösti: Meng de aardappelrasp met de eieren, gehakte bieslook, zout en peper en meng goed door elkaar. Vul een stekertje met het aardappelmengsel en bak deze in een pan. Herhaal dit tot de gewenste hoeveelheid rösti’s. Laat de rösti nadat ze gebakken zijn nog even doorgaren in een oven van circa 160 °C.

Presentatie: Serveer de rösti op bord en vul een stekertje met de ratatouille en verwijder het stekertje. Leg de kipfilet ernaast en garneer het gerecht af met takjes verse tijm, basilicum en tomatensaus.

Tip: Meng verschillende verse of gedroogde kruiden door het aardappelmengsel.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Kipfilet geportioneerd<br />100 gram

    Kipfilet geportioneerd
    100 gram

  • Coburger rauwe ham<br />1 x 6 plak

    Coburger rauwe ham
    1 x 6 plak

  • Basilicum <br />75 gram

    Basilicum
    75 gram

  • Mozzarella<br />125 gram

    Mozzarella
    125 gram

  • Olijfolie<br />1 liter

    Olijfolie
    1 liter

  • Pastinaak blok <br />500 gram

    Pastinaak blok
    500 gram

  • Rode kool blok<br />500 gram

    Rode kool blok
    500 gram

  • Winterpeenblok 5 mm<br />250 gram

    Winterpeenblok 5 mm
    250 gram

  • Uien rood blok 5 mm<br />500 gram

    Uien rood blok 5 mm
    500 gram

  • Tijm<br />50 gram

    Tijm
    50 gram

  • Tomatensaus<br />300 ml

    Tomatensaus
    300 ml

  • Scharreleieren<br />6 stuks

    Scharreleieren
    6 stuks

  • Bieslook<br />75 gram

    Bieslook
    75 gram

  • Zout<br />125 gram

    Zout
    125 gram

  • Peper wit gemalen<br />40 gram

    Peper wit gemalen
    40 gram