Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Pomodorisoep

Voorgerecht
40 minuten bereidingstijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

1 liter
Groentenbouillon
60 gram
Tomatenpuree
450 gram
Pomodori tomaten
1
Winterpeen (klein)
2 stengels
Bleekselderij
1
Ui
1 teentje
Knoflook
12 gram
Basilicum
30 ml
Crème fraîche
6 gram
Tuinkruiden
50 ml
Kookroom


Snijd de ui, wortel, bleekselderij en knoflook fijn en fruit de aan in een beetje olfijolie. Voeg de tomatenpuree toe en fruit even mee. Voeg hierna de tomaten en de bouillon toe en laat alles circa 15 minuten zachtjes koken. Voeg de basilicum blaadjes toe en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg een scheut room toe ern verman nog even mee. Schenk de soep uit en garneer met een lepel crème fraîche en tuinkruiden.

Dit recept is er ook in de kant-en-klare variant.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Bleekselderij<br />stuks

    Bleekselderij
    stuks

  • Winterpeen gewassen<br />stuks

    Winterpeen gewassen
    stuks

  • Creme fraiche 30%<br />200 gram

    Creme fraiche 30%
    200 gram

  • Tuinkruiden gesneden<br />250 gram

    Tuinkruiden gesneden
    250 gram

  • Basilicum <br />75 gram

    Basilicum
    75 gram

  • Kookroom 20% vet<br />250 ml

    Kookroom 20% vet
    250 ml

  • Pomodori tomaten<br />100 gram

    Pomodori tomaten
    100 gram

  • Bouillon blokjes groente<br />1 stuks

    Bouillon blokjes groente
    1 stuks

  • Tomatenpuree<br />70 gram

    Tomatenpuree
    70 gram