Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Pikante Italiaanse kiprolletjes

Hoofdgerecht
30 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

500 ml
Melk
1
Ei
200 gram
Bloem
600 gram
Kipfiletreepjes
1 tl
Knoflookpoeder
1 tl
Paprikapoeder
400 gram
Italiaanse wokgroenten
15 ml
Sojasaus
25 gram
Sambal
45 gram
Ketchup
300 ml
Roomsaus
150 gram
Geraspte kaas
1
Tomaat
35 ml
Olijfolie

Bieslook

Rode peper

Zout en peper


Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de melk, ei, bloem en zout. Vet een pan in met een klein beetje olie en giet er vervolgens een lepel beslag erin. Bak de ‘pannenkoek’ aan beide kanten gaar en herhaal dit, totdat het beslag op is. Meng de kipreepjes met knoflookpoeder, peper, zout, paprikapoeder en olijfolie. Bak het in een paar minuten gaar en houd apart. Verhit olie in dezelfde pan en voeg de groenten toe. Roerbak de groenten een paar minuten. Voeg de gemarineerde kip toe en bak mee. Voeg vervolgens de sojasaus, sambal en ketchup toe en bak alles nog even kort. Laat het iets afkoelen. Leg het mengsel in het midden van de ‘pannenkoek’ en vouw dicht of rol op. Leg de kiprolletjes in een ingevette ovenschaal. Giet er roomsaus overheen en garneer met geraspte kaas en schijfjes tomaat. Zet de schaal ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven. Serveer met salade.

Tip: het gerecht snel op taefl zetten? Gebruik kant-en-klare pannenkoeken.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Wokgroenten Italiaans<br />500 gram

    Wokgroenten Italiaans
    500 gram

  • Pepers rood<br />stuks

    Pepers rood
    stuks

  • Tomaat<br />stuks

    Tomaat
    stuks

  • Scharreleieren<br />6 stuks

    Scharreleieren
    6 stuks

  • Halfvolle melk<br />0,5 liter

    Halfvolle melk
    0,5 liter

  • Ketchup top down<br />400 ml

    Ketchup top down
    400 ml

  • Sambal oelek<br />200 gram

    Sambal oelek
    200 gram

  • Knoflookpoeder<br />55 gram

    Knoflookpoeder
    55 gram

  • Geraspte kaas belegen 48+<br />150 gram

    Geraspte kaas belegen 48+
    150 gram

  • Bieslook<br />75 gram

    Bieslook
    75 gram

  • Kipfiletreepjes<br />100 gram

    Kipfiletreepjes
    100 gram

  • Paprikapoeder mild<br />40 gram

    Paprikapoeder mild
    40 gram

  • Sojasaus<br />500 ml

    Sojasaus
    500 ml

  • Tarwebloem wit<br />1 kilo

    Tarwebloem wit
    1 kilo

  • Roomsaus<br />300 ml

    Roomsaus
    300 ml