Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Pastinaak wortelstamppot met gehaktbal

Hoofdgerecht
30 minuten bereidingstijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

600 gram
Pastinaak
600 gram
Wortel
2
Uien
1 teentje
Knoflook
1 theelepel
Tijm
2 eetlepels
Mosterd
1 scheutje
Melk
20 gram
Boter
400 gram
Half om half gehakt
1
Ei
2 theelepel
Gehaktkruiden
1 eetlepel
Ketchup
3 eetlepels
Paneermeel (of meer)


Om te bakken
Boter

Schil de pastinaken en de wortels en snijd ze in stukjes. Kook beide in 20 à 25 minuten gaar in een pan met ruime hoeveelheid water met een snufje zout.

Snipper ondertussen de uien en knoflook. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook bruin. Voeg de tijm toe aan de uien en bak even mee.

Giet de wortels en pastinaken af en doe ze terug in de pan. Stamp ze fijn en voeg de mosterd en het uienmengsel met de boter en vocht uit de pan toe. Schenk een beetje melk erbij totdat de stamppot lekker smeuïg is. Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout.

Meng het gehakt met de kruiden, ei, ketchup en paneermeel. Is het gehakt plakkerig? Voeg dan een beetje extra paneermeel toe.

Draai mooie balletjes en haal nog even door het paneermeel voor een extra krokant korstje. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Draai het vuur zacht en laat 15 minuten braden. Keer de balletjes regelmatig om.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Pastinaak blok <br />500 gram

    Pastinaak blok
    500 gram

  • Wortel panklaar<br />500 gram

    Wortel panklaar
    500 gram

  • Tijm<br />15 gram

    Tijm
    15 gram

  • Mosterd dijon<br />370 gram

    Mosterd dijon
    370 gram

  • Halfvolle melk<br />0,5 liter

    Halfvolle melk
    0,5 liter

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Hoh gehakt<br />100 gram

    Hoh gehakt
    100 gram

  • Gehaktkruiden<br />40 gram

    Gehaktkruiden
    40 gram

  • Ketchup top down<br />400 ml

    Ketchup top down
    400 ml