Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Papilotte van botervis met paprika en tomaat, rosti rounds

Hoofdgerecht
50 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

900 g. Rosti rounds
6 Botervisfilets
200 g Gepelde tomaten in reepjes
2 Paprika rood ontpit en in reepjes
1 Rode ui, in halve ringen
2 teen Knoflook, fijngesnipperd
1 Rode peper, ontpit en fijngehakt
1 Limoen, in schijfjes
½ Citroenschil (geraspt)
100 ml Witte wijn (of bouillon)
60 ml Olijfolie
plukje Saffraan
25 g Peterselie, fijngehakt
25 g Basilicum, fijngehakt
Zout & peper

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en de paprika toe en stoof zacht. Voeg de knoflook en de rode peper toe en laat nog 2 minuutjes stoven. Blus dan af met witte wijn (of bouillon). Laat de wijn verdampen en voeg dan de tomaten en saffraan toe. Laat 5 minuten koken op een laag vuurtje. Roer er de peterselie, basilicum en citroenschilletjes door. Leg de rösti in de oven en bak deze goudbruin gedurende circa 20-25 minuten. Schep het tomatenmengsel op 6 stukken bakpapier en leg hierop de stukken botervis. Kruid bij met zout en peper en leg er een schijfje limoen op. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op een bakplaat. Laat 12-15 minuten in de oven garen. Verdeel de vispakketjes over de borden en serveer met de rösti rounds. Garneer het gerecht af met partjes limoen en peterselie.

Tip: Ook heerlijk met gebakken aardappelpartjes.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Rosti rounds<br />1 kilo

    Rosti rounds
    1 kilo

  • Gepelde tomaten blik<br />400 gram

    Gepelde tomaten blik
    400 gram

  • Paprika rood<br />stuks

    Paprika rood
    stuks

  • Uien rood<br />stuks

    Uien rood
    stuks

  • Knoflook<br />bol

    Knoflook
    bol

  • Pepers rood<br />stuks

    Pepers rood
    stuks

  • Limoen<br />stuks

    Limoen
    stuks

  • Wijn wit chardonnay<br />75cl

    Wijn wit chardonnay
    75cl

  • Olijfolie<br />1 liter

    Olijfolie
    1 liter

  • Saffraanpoeder <br />5 gram

    Saffraanpoeder
    5 gram

  • Peterselie <br />120 gram

    Peterselie
    120 gram

  • Basilicum <br />75 gram

    Basilicum
    75 gram

  • Peper wit gemalen<br />40 gram

    Peper wit gemalen
    40 gram

  • Zout<br />125 gram

    Zout
    125 gram