Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Ovenschotel broccoli

Hoofdgerecht
25 minuten bereidingstijd
20 minuten oventijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

800 gram
Aardappelen
700 ml
Halfvolle melk
snufje
Nootmuskaat
800 gram
Broccoli
25 gram
Bloem
4
Barbequeworstjes
Naar smaak
Laurierblaadjes


Om te bakken
Bakboter

Aardappelen/Groenten/Vlees: Schil en snijd de aardappel in blokjes. Kook de aardappelblokjes in ruim water met zout gaar. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met 200 ml warme melk. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet apart. Blancheer de broccoliroosjes in kokend water met zout in circa 4 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Verwarm de boter en bak hierin de kruidenworstjes kort om en om bruin en zet ze apart.

Bechamelsaus: Laat 50 g boter langzaam smelten en roer er 25 g bloem doorheen tot het papje van de bodem loslaat. Laat dit vooral niet bruin worden. Voeg beetje bij beetje 500 ml warme melk toe en roer flink zodat er geen klontjes kunnen ontstaan. Breng de saus aan de kook en laat hem al roerende op lage stand nog minimaal 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng de bechamel op smaak met zout en peper.

In de oven: Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met wat boter en vul de schaal met de aardappelpuree. Leg hierop de broccoliroosjes en druk ze een beetje aan. Maal wat peper over de broccoli. Leg de kruidenworstjes op de broccoli en giet de bechamelsaus erover. Steek de laurierblaadjes in de saus. Bak de ovenschotel in circa 20 minuten mooi bruin.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Aardappel groot (kruimig)<br />2,5 kilo

    Aardappel groot (kruimig)
    2,5 kilo

  • Halfvolle melk<br />1 liter

    Halfvolle melk
    1 liter

  • Nootmuskaat gemalen<br />35 gram

    Nootmuskaat gemalen
    35 gram

  • Broccoli<br />stuks

    Broccoli
    stuks

  • Barbequeworstje tuinkruiden<br />80 gram

    Barbequeworstje tuinkruiden
    80 gram

  • Laurier blad heel<br />2 gram

    Laurier blad heel
    2 gram