Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Monchoutaart uit een glaasje

Nagerecht
25 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

240 g. Bastogne koekjes
100 g. Roomboter ongezouten
150 g. Monchou
200 ml. Slagroom SV
8 g. Vanillesuiker
75 g. Witte basterdsuiker
510 ml. Kersentopping
6 g. Chocoladereep wit
6 g. Honny cress


Verkruimel de Bastogne koekjes in een keukenmachine of verkruimel ze in een plastic zak met behulp van een deegroller op een houten plank. Zorg dat de koekjes goed verkruimeld zijn. Schep de koekkruimels in een kom en smelt 100 gram roomboter in
de magnetron. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels heen. Vul de glaasjes met een laagje koekkruimels en druk de kruimels een beetje aan met de achterkant van een lepel. Zet de glaasjes minimaal 15 minuten in de koelkast zodat de bodem
hard wordt.

Meng in een kom de monchou en de basterdsuiker goed door elkaar. Het is makkelijker mengen als je er 3 of 4 eetlepels slagroom doorheen roert. Klop de slagroom met vanillesuiker lobbig en meng het monchoumengsel door de slagroom tot
er een egaal mengsel ontstaat. Verdeel het monchoumengsel over de koekjesbodem in de glaasjes. Zet de glaasjes wederom in de koelkast om op te stijven.

Verdeel na een paar uur de kersen over de monchoumengsel heen en zet de glaasjes terug in de koelkast om verder op te stijven. Garneer het gerecht met geraspte chocola en de honny cress.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Bastogne koeken<br />260 gram

    Bastogne koeken
    260 gram

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Mon choukaas<br />100 gram

    Mon choukaas
    100 gram

  • Slagroom suikervrij<br />1 liter

    Slagroom suikervrij
    1 liter

  • Vanille suiker geel <br />10 stuks

    Vanille suiker geel
    10 stuks

  • Basterd suiker wit<br />600 gram

    Basterd suiker wit
    600 gram

  • Kersen zonder pit<br />580 ml

    Kersen zonder pit
    580 ml

  • Chocoladereep wit<br />75 gram

    Chocoladereep wit
    75 gram

  • Atsina cress<br />doos

    Atsina cress
    doos