Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Moderne aardbeitaart

Nagerecht
20 minuten bereidingstijd
8 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

1 pakje
Bladerdeeg
500 gram
Aardbeien
1 eetlepel
Geraspte kokos
50 gram
Melkchocolade
150 gram
Roomkaas naturel (Philadelphia)


Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg bakpapier op een bakplaat of op de bodem van een grote ovenschaal. Bedek de bodem met de plakken bladerdeeg. Zorg dat de plakken bladerdeeg iets overlappen en druk het goed aan zodat je één geheel krijgt. Vouw de randen iets omhoog en prik gaatjes in de bodem met een vork. Bak het bladerdeeg ongeveer 25 minuten in de oven. Mocht de bodem omhoog komen, prik er dan tussentijds extra gaatjes in.

Laat  het bladerdeeg vervolgens afkoelen. Snijd ondertussen de aardbeien in stukjes. Smeer de roomkaas uit over het bladerdeeg en verdeel vervolgens de aardbeien over het geheel. Bestrooi dit met de geraspte kokos.

Tip: smelt de chocolade au-bain marie (in een kom boven warm water) en besprenkel de plaattaart hiermee.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Bladerdeeg<br />450 gram

    Bladerdeeg
    450 gram

  • Aardbeien<br />500 gram

    Aardbeien
    500 gram

  • Geraspte kokos<br />98 gram

    Geraspte kokos
    98 gram

  • Chocoladereep melk<br />75 gram

    Chocoladereep melk
    75 gram

  • Roomkaas naturel<br />185 gram

    Roomkaas naturel
    185 gram