Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Melanzane parmigiana

Voorgerecht
40 minuten bereidingstijd
10 minuten oventijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

1
Aubergine
100 ml
Tomatensaus
halve bol
Mozzarella
30 gram
Parmezaanse kaas
takje
Basilicum
3 eetlepels
Bloem
100 ml
Zonnebloemolie
snufje
Zout


Spoel de aubergine af en snijd vervolgens in 12 plakjes. Bestrooi deze met zout en laat dit ongeveer 25 minuten staan
zodat het vocht eruit wordt onttrokken.

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Spoel de aubergine nogmaals af en dep de plakjes droog. Bestrooi vervolgens de plakjes met bloem.

Doe een laagje zonnebloemolie in de pan en bak hierin de plakjes aubergine zo'n 5 minuten.
Leg de plakjes vervolgens op een keukenpapier om ze te laten uitlekken.

Pak een ovenschaal en plaats hierin de vier grootste plakjes. Smeer deze in met een laagje tomatensaus en verdeel
wat mozzarella en geraspte kaas hierop.
Dit herhaal je twee keer zodat er een mooi torentjes ontstaat.

Plaats de torentjes nog ongeveer 10 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn.
Garneer de melanzane parmigiana af met een blaadje basilicum.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Aubergine<br />stuks

    Aubergine
    stuks

  • Tomaten gezeefd pak<br />500 gram

    Tomaten gezeefd pak
    500 gram

  • Mozzarella<br />125 gram

    Mozzarella
    125 gram

  • Parmezaanse kaas geraspt<br />80 gram

    Parmezaanse kaas geraspt
    80 gram

  • Basilicum <br />75 gram

    Basilicum
    75 gram