Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Limoen met blauwe bessen tiramisu

Nagerecht
90 minuten bereidingstijd
68personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze


Lange vingers
4
Limoenen
3 theelepels
Fijne kristalsuiker
250 gram
Mascarpone
200 gram
Kwark
300 ml
Slagroom
6 eetlepels
Poedersuiker
125 gram
Blauwe bessen
2 eetlepels
Lemon curd (zie hieronder hoe je die zelf maakt)

Snij de limoenen doormidden en pers het sap eruit boven een pan. Verwarm het sap en 3 theelepels suiker. Laat dit zachtjes 5 minuten koken. Schenk het daarna over in een platte schaal of een diep bord. Roer met een garde 250 gram mascarpone los in een kom samen met de kwark en 3 eetlepels lemon curd. Klop in een andere kom de slagroom lobbig samen met de poedersuiker. Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door het mascarpone- en kwarkmengsel. Plaats bakpapier op de bodem van een springvorm. Vet de vorm volledig in. Dip de lange vingers kort in het limoen mengsel en bedek hiermee de bodem van de vorm. Strooi
hierover een aantal blauwe bessen. Bedek de lange vingers vervolgens met de helft van het mascarponeen kwarkmengsel. Strooi hierover weer een aantal blauwe bessen en eindig met een laag mascarponeen kwarkmengsel. Laat de taart nu minstens een uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren kun je het garneren met poedersuiker, blauwe bessen, frambozen, limoen en chocola.

Hoe maak je zelf lemon curd?

2
Citroenen
200 gram
Fijne kristalsuiker
125 gram
Roomboter
2
Eieren

Rasp de schil van de citroenen, snij ze daarna doormidden en pers het sap uit. Zet een pan met een laagje water op en zet daarop een wat grotere kom. De onderkant van de kom moet net in de pan kunnen, maar niet het water raken. Laat het water op middelhoog vuur koken. Dit noem je ‘au bain-marie’ en is de basis waarmee de lemon curd wordt gemaakt. Doe vervolgens de citroenrasp, suiker en roomboter in de kom en laat de boter smelten terwijl je het door elkaar roert. Zodra het helemaal gesmolten is roer je de citroensap erdoor. Klop de eieren los in een aparte schaal en voeg deze toe aan het mengsel. Blijf goed doorroeren. Door de hitte
zal het langzaam dikker worden. Blijf geregeld roeren en zorg dat het mengsel niet gaat koken. De ene keer gaat dit wat sneller als de andere keer, houd rekening met circa 10 minuten. Heeft de lemon curd de juiste dikte? Haal deze dan van de pan af en laat het volledig afkoelen. Daarna is het klaar voor gebruik of kun je het bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.

Tip: gebruik de lemon curd ook bijvoorbeeld voor op een taart of een lepel in een toetje.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Limoen<br />stuks

    Limoen
    stuks

  • Scharreleieren<br />6 stuks

    Scharreleieren
    6 stuks

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Kristalsuiker fijn<br />750 gram

    Kristalsuiker fijn
    750 gram

  • Poedersuiker<br />250 gram

    Poedersuiker
    250 gram

  • Lange vingers <br />400 gram

    Lange vingers
    400 gram

  • Slagroom suikervrij<br />1 liter

    Slagroom suikervrij
    1 liter

  • Blauwe bessen<br />125 gram

    Blauwe bessen
    125 gram

  • Kwark naturel mager<br />500 gram

    Kwark naturel mager
    500 gram

  • Citroenen<br />zak 2 stuks

    Citroenen
    zak 2 stuks

  • Mascarpone<br />250 gram

    Mascarpone
    250 gram