Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Lasagne Bolognese

Hoofdgerecht
20 minuten bereidingstijd
20 minuten oventijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

500 gram
Tomaten gezeefd
500 gram
Rundergehakt
150 gram
Ui gesnipperd
150 gram
Winterpeen
150 gram
Bleekselderij
2 teentjes
Knoflook
2 theelepel
Italiaanse kruiden
250 gram
Lasagnebladen
50 gram
Boter
50 gram
Bloem
0,5 liter
Melk
100 gram
Parmezaanse kaas
2 eetlepels
Groene pesto


Om te bakken
Olijfolie

Pel de knoflook en snipper deze. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui met het gehakt en de knoflook rul. Voeg hierna de rest van de groenten toe, zodat deze mooi mee kunnen garen. Voeg de tomaten toe samen met de kruiden en wat peper en zout. Roer het mengsel goed door en laat het iets inkoken.

Voor de bechamelsaus neem je een andere pan en smelt hierin de boter. Voeg de bloem toe zodat er een mooie dikke pasta ontstaat. Deze pasta noemen we een roux en zorgt ervoor dat de melk straks dik wordt als een saus. Voeg de melk toe en blijf goed roeren tot er een gladde saus ontstaat. Roer de pesto door de saus en laat hem circa 3 minuten doorkoken.

Vet een ovenschaal in, schenk hierin een klein laagje vleessaus en leg hierop een laagje lasagnebladen. Vervolgens maak je laagjes van vleessaus en lasagnebladen. De laatste laag is er één van bechamelsaus met daarover de geraspte kaas. Plaats voor circa 20 minuten in de oven.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Tomaten gezeefd pak<br />500 gram

    Tomaten gezeefd pak
    500 gram

  • Rundergehakt<br />100 gram

    Rundergehakt
    100 gram

  • Uienblok 5 mm<br />250 gram

    Uienblok 5 mm
    250 gram

  • Winterpeenblok 5 mm<br />250 gram

    Winterpeenblok 5 mm
    250 gram

  • Bleekselderij<br />stuks

    Bleekselderij
    stuks

  • Italiaanse kruiden<br />175 gram

    Italiaanse kruiden
    175 gram

  • Lasagne bladen<br />250 gram

    Lasagne bladen
    250 gram

  • Halfvolle melk<br />0,5 liter

    Halfvolle melk
    0,5 liter

  • Parmezaanse kaas geraspt<br />1 kilo

    Parmezaanse kaas geraspt
    1 kilo

  • Pesto groen<br />190 gram

    Pesto groen
    190 gram