Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Komkommersoepje

Voorgerecht
30 minuten bereidingstijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

2
Komkommers
2
Sjalotjes
3
Bouillonblokjes
1 deciliter
Kookroom
1,5 liter
Water
takje
Munt of Peterselie
2 eetlepels
Olijfolie
snufje
Zout & peper


Snijd de sjalotjes fijn en fruit ze met de olijfolie aan in een grote pan. Schil de komkommers, snijd doormidden, verwijder de pitjes en snijd de komkommers vervolgens in grove stukken. Leg een stukje komkommer apart voor de garnering. Doe de komkommer in de pan en voeg 1,5 liter water toe. Voeg vervolgens de bouillonblokjes toe en laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer en roer de kookroom erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de munt of peterselie fijn en voeg toe. Snijd het restje komkommer in blokjes en gebruik voor de garnering.

Tip: indien je de peterselie gebruikt, kun je ook nog een paar pijnboompitjes toevoegen.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Komkommer<br />stuks

    Komkommer
    stuks

  • Mint<br />50 gram

    Mint
    50 gram

  • Sjalotten<br />100 gram

    Sjalotten
    100 gram

  • Kookroom 20% vet<br />250 ml

    Kookroom 20% vet
    250 ml