Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Koffiebroodjes

Lunchgerecht / tussendoortje
25 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

6 plak Bladerdeeg
60 g Rozijnen
100 g Basterdsuiker
1 Ei
30 ml Melk
75 g Roomboter
2 el Kaneelpoeder

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom de boter, 75 gram suiker en de kaneel. Smeer deze over het vel bladerdeeg en strooi de rozijnen erover. Rol het bladerdeeg op tot een worst en laat 10 minuten rusten. Snijd de worst in gelijke schijfjes van ongeveer 1,5 cm dik. Leg ze op een bakplaat en druk ze een beetje plat. Laat 20 minuten rusten. Klop het eigeel los met de melk en bestrijk de hiermee de koeken. Bestrooi ze met nog een beetje suiker en zet ze circa 15 minuten in de oven. Strooi er nog wat poedersuiker over en garneer met sinaasappelpartjes. Serveer ze warm.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Bladerdeeg<br />450 gram

    Bladerdeeg
    450 gram

  • Rozijnen Sultana's<br />500 gram

    Rozijnen Sultana's
    500 gram

  • Basterd suiker donker<br />600 gram

    Basterd suiker donker
    600 gram

  • Scharreleieren<br />6 stuks

    Scharreleieren
    6 stuks

  • Halfvolle melk<br />0,5 liter

    Halfvolle melk
    0,5 liter

  • Roomboter botergoud 50% minder vet <br />225 gram

    Roomboter botergoud 50% minder vet
    225 gram

  • Kaneel gemalen<br />40 gram

    Kaneel gemalen
    40 gram