Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Klassiek gekookte mosselen

Hoofdgerecht
15 minuten bereidingstijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

4 kilo Mosselen
2 stuks Prei
2 stuks Uien
paar takjes Bladselderij
10 g Laurierkruiden
1 glas droge witte wijn, water of bier
Zout en peper

Controleer de mosselen en spoel ze af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen. Snijd de prei en de ui in dunne ringen. Snijd de bladselderij grof en doe deze met de groenten, de laurierkruiden en de wijn in een grote pan. Vul de pan voor driekwart met mosselen, strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook. Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen koken. Schep of schud de mosselen een aantal keer om.

Lekker met frietjes of brood en serveer er remoulade en cocktailsaus bij.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Verse mosselen super <br />2 kilo

    Verse mosselen super
    2 kilo

  • Prei<br />stuks

    Prei
    stuks

  • Uien<br />stuks

    Uien
    stuks

  • Bleekselderij<br />stuks

    Bleekselderij
    stuks

  • Laurier gemalen<br />24 gram

    Laurier gemalen
    24 gram

  • Wijn wit chardonnay<br />75cl

    Wijn wit chardonnay
    75cl