Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Kipragout

Hoofdgerecht
30 minuten bereidingstijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

70 gram
Ui gesnipperd
250 gram
Champignons
50 gram
Boter
1 tablet
Kippenbouillon
1 eetlepel
Citroensap (uit citroen)
300 gram
Kipfilet
¼ bos
Peterselie
40 gram
Bloem
50 ml
Kookroom
1 theelepel
Tijm
4
Pasteibakjes
snufje
Zout & peper

Fruit de ui glazig in een pan met boter. Voeg water toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg ook de tijm en citroensap toe. Leg de kipfilet in de pan en kook deze in circa 15 minuten gaar. Haal de kipfilets er uit en zeef de rest van de bouillon in een kom. Trek met een vork kleine stukjes van de kip af.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Verhit de rest van de boter in een pan en roer de bloem erdoorheen tot er een roux ontstaat. Schenk dan de bouillon beetje bij beetje erbij en blijf goed roeren totdat er een gladde dikke saus ontstaat. Voeg dan de room toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een koekenpan mooi bruin. Voeg de stukjes kip en champignons toe aan de ragout. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de ragout en bewaar de andere helft voor de garnering.

Bak de pasteibakjes af in de oven en vul ze met de ragout en garneer met de rest van de peterselie.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Uienblok 5 mm<br />250 gram

    Uienblok 5 mm
    250 gram

  • Champignon fijn<br />250 gram

    Champignon fijn
    250 gram

  • Bouillon blokjes kip <br />82 gram

    Bouillon blokjes kip
    82 gram

  • Citroenen<br />zak 2 stuks

    Citroenen
    zak 2 stuks

  • Kipfilet geportioneerd<br />100 gram

    Kipfilet geportioneerd
    100 gram

  • Peterselie <br />120 gram

    Peterselie
    120 gram

  • Kookroom<br />1 liter

    Kookroom
    1 liter

  • Tijm<br />15 gram

    Tijm
    15 gram

  • Pasteitjes<br />4 stuks

    Pasteitjes
    4 stuks