Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Kip uit de oven met zongedroogde tomaat en tuinerwten

Hoofdgerecht
45 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

6
Kipfilet
3 teentjes
Knoflook geperst
1
Peper rood
200 gram
Crème fraîche
80 gram
Tomaten zongedroogd
25 gram
Parmezaanse kaas
400 gram
Tuinerwtjes
5 gram
Tijm (vers)
5 gram
Oregano (vers)
5 gram
Rozemarijn (vers)
snufje
Zout & peper


Om te bakken
50 gram Roomboter

25 gram Olijfolie

Verwarm de oven voor op 180º C. Kruid de kip met zout en peper naar smaak. Smelt 2 eetlepels boter, 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfiet toe en schroei beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg op een bord. Smelt de resterende eetlepel boter in een braadpan. Voeg knoflook, kruiden en rode peper toe en bak ongeveer 1-2 minuten mee. Blus af met een scheutje water en roer de crème fraîche, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas erdoor. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat sudderen totdat de saus dikker wordt. Voeg de tuinerwten toe en doe de kip en de saus in een ovenschaal. Zet ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Kipfilet geportioneerd<br />100 gram

    Kipfilet geportioneerd
    100 gram

  • Pepers rood<br />stuks

    Pepers rood
    stuks

  • Creme fraiche 30%<br />200 gram

    Creme fraiche 30%
    200 gram

  • Zongedroogde tomaten<br />312 gram

    Zongedroogde tomaten
    312 gram

  • Parmezaanse kaas grana padano aan stuk<br />200 gram

    Parmezaanse kaas grana padano aan stuk
    200 gram

  • Tuinerwten extra fijn diepvries<br />400 gram

    Tuinerwten extra fijn diepvries
    400 gram

  • Tijm<br />50 gram

    Tijm
    50 gram

  • Oregano<br />50 gram

    Oregano
    50 gram

  • Rozemarijn<br />50 gram

    Rozemarijn
    50 gram