Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Kalkoenschnitzel met koolsla en tomatenrijst

Hoofdgerecht
45 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

6
Kalkoenlapjes 100 gram
1
Citroen in partjes
60 gram
Bloem
3
Eiwitten
60 gram
Paneermeel
60 gram
Cornflakes verkruimeld
6 gram
Bieslook

Cherrytomaat
snufje
Zout & peper
Om te bakken
30 ml zonnebloemolie



Voor de koolsla:
500 gram
Witte kool fijn gesneden
250 gram
Winterpeen julienne
30 gram
Mayonaise
15 ml
Kookroom
15 ml
Azijn
5 gram
Mosterd



Voor de tomatenrijst:
300 gram
Rijst
400 gram
Tomaten gepeld
1 teentje
Knoflook
1
Sjalot
300 ml
Groentenbouillon

Meng de witte kool met de wortel. Snijd de appel in julienne en meng erdoor heen. Voeg hierna de mayonaise, room, mosterd en de azijn toe. Meng door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Houd apart in de koelkast. Maak ondertussen de tomatenrijst. Snipper de knoflook en de sjalot en fruit aan in een beetje olie. Voeg de rijst toe en fruit even mee. Hak de gepelde tomaten in blokjes en voeg toe deze en de bouillon toe. Laat zachtjes opstaan tot het vocht is opgenomen. De rijst mag nog een beetje smeuïg zijn. Meng de cornflakes met het paneermeel. Leg de kalkoenlapjes tussen 2 vellen vershoudfolie en klop plat met een vleeshamertje of de onderkant van een kleine pan. Kruid de platte kalkoenlapjes met zout en peper en wentel ze eerst door de bloem, dan door de eiwitten en dan door het paneermeelmengsel. Bak de kalkoenschnitzels rondom goudbruin in zonnebloemolie. Garneer af met de bieslook en een cherrytomaatje.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Kalkoenfilet geportioneerd<br />100 gram

    Kalkoenfilet geportioneerd
    100 gram

  • Citroenen<br />zak 2 stuks

    Citroenen
    zak 2 stuks

  • Cornflakes<br />500 gram

    Cornflakes
    500 gram

  • Bieslook<br />75 gram

    Bieslook
    75 gram

  • Cherrytomaat rood<br />250 gram

    Cherrytomaat rood
    250 gram

  • Witte kool fijn gesneden<br />500 gram

    Witte kool fijn gesneden
    500 gram

  • Winterpeen julienne<br />500 gram

    Winterpeen julienne
    500 gram

  • Appel<br />zak 6 stuks

    Appel
    zak 6 stuks

  • Mayonaise<br />170 ml

    Mayonaise
    170 ml

  • Kookroom 20% vet<br />250 ml

    Kookroom 20% vet
    250 ml

  • Toverrijst<br />400 gram

    Toverrijst
    400 gram

  • Gepelde tomaten blik<br />400 gram

    Gepelde tomaten blik
    400 gram

  • Sjalotten<br />100 gram

    Sjalotten
    100 gram