Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Kalkoen met appel-dragonsaus, zoete aardappel en spruiten

Hoofdgerecht
50 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

6
Kalkoenfilets
300 ml
Roomsaus
2
Appels
250 ml
Appelsap
18 gram
Dragon
300 gram
Zoete aardappel
600 gram
Spruiten
60 gram
Pecannoten
60 ml
Olijfolie

Zout en peper


Giet de appelsap in een pannetje, verwarm het en laat inkoken tot minder dan de helft. Snijd ondertussen de dragon fijn. Voeg vervolgens de roomsaus en de dragon toe. Maak bolletjes appel met een ‘pom parisienne’ boor of gebruik een theelepel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kontjes van de spruiten en verwijder eventueel de buitenste bladeren. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Meng de spruiten en zoete aardappel met olijfolie, zout en peper. Leg de mix op een bakplaat met bakfolie en rooster ongeveer 20 tot 25 minuten. Verhit ondertussen olijfolie in een pan en bak daarin de kalkoenfilet goudbruin en gaar. Schep de spruitenmix op een bord en serveer de kalkoenfilet ernaast. Serveer de saus erbij.

Tip: garneer met een aantal pecannoten en verse dragon.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Appelsap<br />1 liter

    Appelsap
    1 liter

  • Kalkoenfilet geportioneerd<br />100 gram

    Kalkoenfilet geportioneerd
    100 gram

  • Dragon <br />50 gram

    Dragon
    50 gram

  • Aardappel zoet <br />1 kilo

    Aardappel zoet
    1 kilo

  • Spruiten a<br />100 gram

    Spruiten a
    100 gram

  • Appel<br />zak 6 stuks

    Appel
    zak 6 stuks

  • Roomsaus<br />300 ml

    Roomsaus
    300 ml