Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Kabeljauwspiesjes met groene puree en broccoli

Hoofdgerecht
45 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

600 gram
Kabeljauwfiletblokjes
1 doos
Cherrytomaten rood
6 plak
Ontbijtspek
900 gram
Aardappelen geschild
900 gram
Broccoliroosjes
2 teen
Knoflook
15 ml
Citroensap
30 ml
Olijfolie
1 snufje
Nootmuskaat
6 gram
Kervel
Naar smaak
Zout en peper

Meng het citroensap met 1 eetlepel olijfolie en besprenkel hiermee de kabeljauwblokjes. Zet ze even opzij. Kook de aardappelen en de broccoliroosjes gaar in gezouten water. Kruid de visblokjes met peper. Wikkel rond elk stukje een reepje spek en rijg ze op spiesjes samen met de cherrytomaatjes. Pureer de helft van de broccoli fijn. Stamp ook de aardappelen tot een puree. Meng tot een broccolipuree en voeg de knoflook toe. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Bak de overige roosjes broccoli in een eetlepel olijfolie. Rooster de spiesjes circa 10 minuten op of onder de grill. Keer ze regelmatig om. Verdeel de kabeljauwspiesjes over de borden. Serveer met de broccolipuree en de broccoli. Garneer af met een takje kervel en halve plakjes citroen.

Tip: Gebruik ook eens verse zalm in plaats van kabeljauw.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Kabeljauwfilet naturel<br />100 gram

    Kabeljauwfilet naturel
    100 gram

  • Cherrytomaat rood<br />250 gram

    Cherrytomaat rood
    250 gram

  • Ontbijtspek<br />1 x 12 plak

    Ontbijtspek
    1 x 12 plak

  • Aardappelen panklaar half<br />1 kilo

    Aardappelen panklaar half
    1 kilo

  • Broccoliroos <br />500 gram

    Broccoliroos
    500 gram

  • Kervel<br />100 gram

    Kervel
    100 gram