Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Hollandse couscous met peulvruchten

Hoofdgerecht
25 minuten bereidingstijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

300 gram
Couscous
2
Uien
250 gram
Champignons
250 gram
Peulen
350 gram
Doperwten
300 gram
Roomkaas knoflook & fijne kruiden
5 eetlepels
Olijfolie
100 ml
Water
60 gram
Cashewnoten ongezouten
6 gram
Peterselie

Schenk kokende groentebouillon over de couscous en laat deze ca. 20 minuten. Afgedekt staan. Pel en snipper de ui. Maak champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de peultjes in dunne reepjes (julienne). Verhit 4 el olie in braadpan en bak de ui en champignons ca. 3 minuten. Voeg de peultjes toe en bak al omscheppend ca. 2 minuten mee. Schep doperwten, roomkaas en water erdoor en warm ca. 3 minuten mee.

Roer de couscous los met een vork en meng de couscous met de rest van de olie en verwarm in een koekenpan. Breng op smaak met zout en peper. Doe de couscous in een schaal of bord. Verdeel het groentemengsel over de couscous. Garneer het gerecht met cashewnoten en verse peterselie. Voeg naar smaak nog wat flinterdun gesneden rode peper toe.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Couscous<br />350 gram

    Couscous
    350 gram

  • Champignon fijn<br />250 gram

    Champignon fijn
    250 gram

  • Peulen<br />100 gram

    Peulen
    100 gram

  • Doperwten pot<br />720 ml

    Doperwten pot
    720 ml

  • Boursin<br />150 gram

    Boursin
    150 gram

  • Cashewnoten ongezouten <br />150 gram

    Cashewnoten ongezouten
    150 gram

  • Peterselie <br />120 gram

    Peterselie
    120 gram