Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Hollands preipotje met gehakt

Hoofdgerecht
30 minuten bereidingstijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

500 gram
Prei gesneden
1 kilo
Aardappelen
125 ml
Melk
5 gram
Boter
500 gram
Rundergehakt
1
Ui
1 teentje
Knoflook
1 eetlepel
Azijn
90 gram
Boursin
snufje
Zout & peper


Om te bakken
Olijfolie

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijkmatige stukjes. Was de aardappelen goed en kook ze in een pan met water en zout.Voeg de prei na 10 minuten toe aan de kokende aardappelen.

Snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui en knoflook aan in een pan met olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak deze rullig.

Giet ondertussen de aardappelen en prei af en laat droogstomen in de pan. Stamp het geheel grof zodat de aardappelen en prei nog zichtbaar zijn. Meng het geheel met de melk en boter en breng op smaak met azijn, Boursin en zout & peper.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Prei middel gesneden<br />500 gram

    Prei middel gesneden
    500 gram

  • Aardappel groot<br />2,5 kilo

    Aardappel groot
    2,5 kilo

  • Halfvolle melk<br />0,5 liter

    Halfvolle melk
    0,5 liter

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Rundergehakt<br />100 gram

    Rundergehakt
    100 gram

  • Boursin knoflook 70+<br />6 x 16 gram

    Boursin knoflook 70+
    6 x 16 gram