Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Hartige restjescake

Lunchgerecht
55 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

150 gram
Zelfrijzend bakmeel
100 gram
Geitenkaas
100 gram
Courgette
100 gram
Prei
100 gram
Rode paprika
25 gram
Basilicum
25 gram
Peterselie
3
Eieren
125 ml
Melk
100 gram
Parmezaanse kaas

Olijfolie

Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de courgette, prei en paprika in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de courgette, prei en paprika. Laat de groenten uitlekken op keukenpapier. Snij intussen ook de geitenkaas in blokjes. Klop de eieren, bloem, zout en peper door elkaar en voeg 4 eetlepels olie en de melk erbij. Spatel dan de Parmezaanse kaas, de groenten en de geitenkaas door het beslag, gevolgd door de kruiden. Plaats bakpapier op de bodem van een cakevorm. Vet de vorm volledig in. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in circa 45 minuten gaar.

Tip: verwerk diversen soorten groenten en kruiden die over zijn in de cake.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Courgette groen<br />stuks

    Courgette groen
    stuks

  • Paprika rood<br />stuks

    Paprika rood
    stuks

  • Prei<br />stuks

    Prei
    stuks

  • Scharreleieren<br />6 stuks

    Scharreleieren
    6 stuks

  • Halfvolle melk<br />0,5 liter

    Halfvolle melk
    0,5 liter

  • Basilicum <br />75 gram

    Basilicum
    75 gram

  • Peterselie <br />120 gram

    Peterselie
    120 gram

  • Parmezaanse kaas grana padano aan stuk<br />200 gram

    Parmezaanse kaas grana padano aan stuk
    200 gram

  • Zelfrijzend bakmeel<br />1 kilo

    Zelfrijzend bakmeel
    1 kilo

  • Geitenkaas naturel vers<br />125 gram

    Geitenkaas naturel vers
    125 gram