Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Hartige broccoli-kaas rijsttaartjes

Tussendoortje of bijgerecht
20 minuten bereidingstijd
15-20 minuten oventijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

1
Broccoli
160 gram
Zilvervliesrijst
2
Eieren
50 ml
Kookroom
60 gram
Kaas geraspt
1 blik
Tonijn op olie
200 gram
Ijsbergsla
2
Tomaten
1 blik
Maiskorrels
snufje
Peper

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking in een pan met ruim kokend water. Verwarm de oven op 175 graden. Was de broccoli en snijd deze in kleine roosjes. Giet de rijst af en schep de rijst in een diep bord. Voeg de broccoliroosjes, kookroom en 2 rauwe eieren toe. Voeg een klein beetje geraspte kaas toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper. Vul de muffinvorm met het mengsel en strooi wat geraspte kaas over elk taartje.

Zet het geheel voor 15-20 minuten in de oven (175 graden). Maak een salade van ijsbergsla, tonijn, tomaat en maïs en serveer ernaast.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Broccoli<br />stuks

    Broccoli
    stuks

  • Zilvervlies rijst <br />400 gram

    Zilvervlies rijst
    400 gram

  • Kookroom<br />1 liter

    Kookroom
    1 liter

  • Geraspte kaas belegen 48+<br />150 gram

    Geraspte kaas belegen 48+
    150 gram

  • Tonijn op olie<br />185 gram

    Tonijn op olie
    185 gram

  • IJsbergsla geplukt<br />500 gram

    IJsbergsla geplukt
    500 gram

  • Tomaat<br />stuks

    Tomaat
    stuks

  • Maiskorrels crispy blik<br />250 ml

    Maiskorrels crispy blik
    250 ml