Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Griekse salade met zelfgemaakte croutons

Bijgerecht
20-25 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

9
Pomodori tomaten
1
Ui rood
142 gram
Olijf zwart
120 gram
Fetakaas
6 gram
Oregano
50 ml
Olijfolie
1
Komkommer
1
Wit brood heel gesneden
snufje
Zout & peper


Snijd brood dat je over hebt in blokjes en meng dit met olijfolie. Rooster krokant en goudbruin een oven van 180 graden. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze op een bord. Snijd de ui in dunne halve ringen en serveer erbij. Snijd de komkommer in reepjes en serveer op de salade samen met de olijven. Strooi er de oregano overheen en eindig met de olijfolie. Rasp er de fetakaas over en garneer af met de croutons. Serveer met versgemalen zout en peper.

Tip: Meng door de olijfolie voor de croutons verschillende soorten kruiden om diverse smaken te creëren.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Pomodori tomaten<br />100 gram

    Pomodori tomaten
    100 gram

  • Uien rood<br />stuks

    Uien rood
    stuks

  • Olijven zwart<br />142 gram

    Olijven zwart
    142 gram

  • Feta kaas plak<br />200 gram

    Feta kaas plak
    200 gram

  • Oregano<br />10 gram

    Oregano
    10 gram

  • Komkommer<br />stuks

    Komkommer
    stuks

  • Ambachtelijk witbrood heel gesneden<br />Stuks

    Ambachtelijk witbrood heel gesneden
    Stuks