Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Goulash

Hoofdgerecht
20 minuten bereidingstijd
210 minuten stooftijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

140 gram
Ui gesnipperd
1 teentje
Knoflook
500 gram
Runderlappen
2 eetlepels
Tomatenpuree
2 eetlepels
Bloem
1 theelepel
Laurier
1 theelepel
Paprikapoeder
1 blokje
Runderbouillon
500 ml
Water
150 gram
Aardappelen vastkokend
1
Paprika groen
1
Paprika rood
2
Tomaten
1
Rode peper
snufje
Zout & peper


Om te bakken
Olijfolie of boter

Snipper de knoflook (eventueel ook de rode peper). Snijd het rundvlees in blokjes en vermeng dit met peper en zout. Bak de rundvleesblokjes in olijfolie ca 5 min. en voeg hierna de uien, knoflook en rode peper toe. Voeg hierna de tomatenpuree en kruiden toe en roer om. Bestrooi het geheel daarna met wat bloem en blus af met de bouillon. Laat dit geheel circa 3 uur sudderen op een laag vuurtje. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de tomaat in stukjes. Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 minuten gaar worden met de deksel schuin op de pan. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Uienblok 5 mm<br />250 gram

    Uienblok 5 mm
    250 gram

  • Runderlap<br />100 gram

    Runderlap
    100 gram

  • Tomatenpuree blik<br />140 gram

    Tomatenpuree blik
    140 gram

  • Laurier gemalen<br />24 gram

    Laurier gemalen
    24 gram

  • Aardappel klein<br />2,5 kilo

    Aardappel klein
    2,5 kilo

  • Paprika groen<br />stuks

    Paprika groen
    stuks

  • Paprika rood<br />stuks

    Paprika rood
    stuks

  • Tomaat<br />stuks

    Tomaat
    stuks

  • Pepers rood<br />stuks

    Pepers rood
    stuks