Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Gekarameliseerde perzik met yoghurt en pistache

Nagerecht
10-15 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

500 ml. Volle yoghurt
20 g. Poedersuiker
125 ml. Slagroom SV
1 blik Perziken
30 g. Rietsuiker
12 g. Roomboter ongezouten
1 stuks Granaatappel
30 g. Pistachenoten
3 g. Honny cress
6 g. Chocoladereep puur
3 g. Kaneel

Bereiding:
Maak een schone theedoek vochtig en leg deze in de zeef. Hang de zeef boven een kom en schenk de yoghurt erin. Zet de kom minimaal 4 uur in de koelkast en laat het vocht eruit lopen totdat er een romige massa overblijft. Klop de slagroom samen met de poedersuiker stijf en meng met de yoghurt.

Laat de perziken uitlekken en snijd de perzik in partjes. Smelt boter in een pan en leg hierin de perzikpartjes. Bestrooi deze met rietsuiker en laat ze karamelliseren. Schep de perziken in een bord en leg hierop een flinke lepel yoghurt.

Haal de pitjes uit de granaatappel en hak de pistachenootjes fijn. Garneer het gerecht met de granaatappel, pistache, honny cress en de geraspte chocola. Strooi nog een beetje kaneel rond het bord.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Yoghurt<br />500 ml

    Yoghurt
    500 ml

  • Poedersuiker<br />250 gram

    Poedersuiker
    250 gram

  • Slagroom suikervrij<br />1 liter

    Slagroom suikervrij
    1 liter

  • Perziken half op siroop blik<br />415 gram

    Perziken half op siroop blik
    415 gram

  • Rietsuiker ruw wester<br />750 gram

    Rietsuiker ruw wester
    750 gram

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Granaatappel <br />stuks

    Granaatappel
    stuks

  • Atsina cress<br />doos

    Atsina cress
    doos

  • Chocoladereep puur<br />75 gram

    Chocoladereep puur
    75 gram

  • Kaneel gemalen<br />40 gram

    Kaneel gemalen
    40 gram