Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Gehaktballetjes in tomatensaus

Hapjes
15 minuten bereidingstijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

750 gram
Half-om-half gehakt
1 theelepel
Provencaalse kruiden
2 eetlepels
Paneermeel
2 teentjes
Knoflook
1
Ui
2 blikjes
Gepelde tomaten
eetlepel
Tomatenpuree
5 blaadjes
Basilicum
3 eetlepels
Olijfolie
Snufje
Peper & zout

Meng het half-om-half gehakt met de Provencaalse kruiden, het paneermeel en de knoflook. Maak er vervolgens kleine balletjes van en kook ze in een pan met water. Zodra de balletjes gaar zijn, komen ze bovendrijven.

Snijd het uitje fijn en fruit deze aan in de olijfolie. Snijd ondertussen de gepelde tomaten in blokjes en voeg toe aan het uitje. Breng verder op smaak met een eetlepel tomatenpuree en peper en zout. Laat de tomatensaus een aantal minuten zachtjes doorkoken. Hak een aantal blaadjes basilicum fijn en voeg toe aan de saus.

Schep de gehaktballetjes en de tomatensaus door elkaar. Serveer in een pan op tafel op in porties op een bordje. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Hoh gehakt<br />100 gram

    Hoh gehakt
    100 gram

  • Tomatenpuree blik<br />140 gram

    Tomatenpuree blik
    140 gram

  • Gepelde tomaten blik<br />400 gram

    Gepelde tomaten blik
    400 gram

  • Basilicum <br />75 gram

    Basilicum
    75 gram

  • Provencaalse kruiden <br />stuks

    Provencaalse kruiden
    stuks