Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Garnalencocktail

Voorgerecht
20 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

240 gram
Hollandse garnalen
60 gram
Veldsla
Halve
Citroen
1
Avocado
1
Grapefruit rood
1
Komkommer
120 ml
Whisky cocktailsaus
6 gram
Dille
3 eetlepels
Olijfolie

Meng het citroensap met 3 eetlepels olijfolie. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout. Meng de dressing door de salade.

Schil de grapefruit en snijd deze in partjes. Steek hierbij je messen tussen de vliezen en snijd de partjes er zo uit.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes.

Neem 6 glaasjes. Verdeel wat sla over de bodem van het glas en verdeel de avocado erover. Verdeel dan wat van grapefruit en garnalen over de glaasjes. Leg daarop de komkommer. Herhaal voorgaande stappen totdat het glas vol is. Eindig met een lepel garnalen. Garneer de garnalencocktail met een lepeltje van de cocktailsaus en garneer met een takje dille.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Garnalen roze nr.4<br />500 gram

    Garnalen roze nr.4
    500 gram

  • Veldsla<br />125 gram

    Veldsla
    125 gram

  • Citroenen<br />zak 2 stuks

    Citroenen
    zak 2 stuks

  • Avocado<br />stuks

    Avocado
    stuks

  • Komkommer<br />stuks

    Komkommer
    stuks

  • Whisky cocktailsaus<br />250 ml

    Whisky cocktailsaus
    250 ml

  • Dille<br />50 gram

    Dille
    50 gram