Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Feestelijke luxe kipcocktail


Feestelijke luxe kipcocktail

[fa-cutlery]Voorgerecht
[fa-clock-o]20 minuten bereidingstijd
[fa-user]6 personen
[fa-cog]Zelf maken


Er zijn nog geen reviews geplaatst.
Wees de eerste.

Ingredienten tonen voor personen

  • Bleekselderij<br />stuks

    Bleekselderij
    stuks

  • Witlof<br />stuks

    Witlof
    stuks

  • Mayonaise<br />170 ml

    Mayonaise
    170 ml

  • Mandarijn op sap blik<br />312 gram

    Mandarijn op sap blik
    312 gram

  • Kerrie poeder<br />40 gram

    Kerrie poeder
    40 gram

  • Honing vloeibaar<br />250 gram

    Honing vloeibaar
    250 gram

  • Bouillon blokjes kip <br />82 gram

    Bouillon blokjes kip
    82 gram

  • Rozijnen Sultana's<br />500 gram

    Rozijnen Sultana's
    500 gram

  • Bieslook<br />75 gram

    Bieslook
    75 gram

  • Kipfiletreepjes<br />100 gram

    Kipfiletreepjes
    100 gram

  • Creme fraiche 30%<br />200 gram

    Creme fraiche 30%
    200 gram

  • Appel<br />zak 6 stuks

    Appel
    zak 6 stuks

  • Citroensap<br />250 ml

    Citroensap
    250 ml

  • Productinformatie

300 gram
Kipfilet
1 liter
Kippenbouillon
2
Witlofstronken
1
Appel
1 blikje
Mandarijnen op sap
30 gram
Rozijnen
1 el
Honing
1 el
Mayonaise
1 el
Crème fraiche
100 gram
Pecannoten
1 el
Citroensap

Kerriepoeder

Bieslook

Zout en peper


Breng een liter water met twee bouillonblokjes in een pan aan de kook. Zet het vuur uit en pocheer de kipfiletreepjes gaar door ze enkele minuten in de hete bouillon te leggen. Haal de kipreepjes uit het vocht en laat op een bord helemaal afkoelen. Bewaar de bouillon voor bijvoorbeeld kippensoep. Laat de rozijnen even weken in lauw water. Verwijder de harde draden aan de buitenkant van de bleekselderij en snijd in smalle reepjes. Verwijder het uiteinde en de bittere kern van de witlofstronken en snijd in dunne reepjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel ook in dunne reepjes. Doe de witlof, bleekselderij en appel in een kom en besprenkel met wat citroensap. Snijd een paar stengels bieslook fijn en meng erdoor. Laat de mandarijntjes en de rozijnen uitlekken en vang twee eetlepels van de mandarijnensiroop op. Roer in een kommetje de mayonaise, crème fraîche, de mandarijnensiroop en een snufje kerriepoeder tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Schep de witlofsalade, kip, mandarijnen en rozijnen door elkaar en voeg een beetje saus toe. Schep de salade in cocktailglazen en garneer met een toef saus, verse bieslook en pecannoten.

Tip: vervang de appel door een ander soort fruit, bijvoorbeeld ananas of mango.