Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Erwtensoep vegetarisch

Voorgerecht
30 minuten bereidingstijd
120 minuten kooktijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

300 gram
Spliterwten
1½ liter
Bouillon
1
Prei
2
Uien
2
Aardappelen
1 teentje
Knoflook
1
Winterpeen
Halve
Knolselderij
Kwart bos
Peterselie
Kwart bos
Lavas
snufje
Zout & peper

Spoel de spliterwten en breng ze samen met 1 ½ liter bouillon aan de kook. Laat op laag vuur ca. 10 minuten trekken. Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Pel en snijd de uien in grove stukken. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de wortels en knolselderij in blokjes en voeg de groente toe aan de soep. Laat de soep circa 2 uur rustig koken en roer af en toe goed door. Eventueel aanvullen met water tot de gewenste dikte.

Breng op smaak met zout en peper. Pluk en hak de verse kruiden en roer door de soep.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Spliterwten pak<br />500 gram

    Spliterwten pak
    500 gram

  • Prei<br />stuks

    Prei
    stuks

  • Aardappel bonken geschild<br />500 gram

    Aardappel bonken geschild
    500 gram

  • Knolselderij<br />stuks

    Knolselderij
    stuks

  • Peterselie <br />120 gram

    Peterselie
    120 gram

  • Lavas (maggi)<br />50 gram

    Lavas (maggi)
    50 gram

  • Winterpeen gewassen<br />stuks

    Winterpeen gewassen
    stuks