Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Duitse biefstuk met romanesco en pom noisettes

Hoofdgerecht
20 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

6
Duitse biefstukken
200 ml
Runderbouillon
60 gram
Roomboter
2
Romanesco's
2
Winterpenen
150 gram
Gerookte spekreepjes
10 gram
Gebakken uitjes
1,5 kg
Pom noisettes

Zout en peper


Schil de winterpeen en snijd in gelijke stukken. Kook in ongeveer 15 minuten gaar in een pan met water. Giet af en pureer met wat kookvocht tot een fijne puree. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de romanesco in stukken en blancheer totdat deze beetgaar is. Bak de spekjes uit in een pan en laat deze uitlekken op een keukenpapiertje. Bak de biefstuk in dezelfde pan tot de gewenste gaarheid. Haal de biefstuk uit de pan en blus af met vleesbouillon en een klontje boter. Laat het vervolgens inkoken en bind indien nodig nog extra in met bijvoorbeeld allesbinder. Frituur de pom noisettes. Leg de biefstuk op bord en serveer de romanesco en de pom noisettes erbij. Doe de wortelpuree in een spuitzak en spuit toefjes puree tussen de romanesco en pom noisettes. Schep de jus over het vlees.

Tip: garneer het gerecht af met gebakken uitjes en verse groene kruiden.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Romanesco<br />stuks

    Romanesco
    stuks

  • Winterpeen gewassen<br />stuks

    Winterpeen gewassen
    stuks

  • Spekreepjes 5 mm gerookt<br />100 gram

    Spekreepjes 5 mm gerookt
    100 gram

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Heldere runderbouillon<br />200 ml

    Heldere runderbouillon
    200 ml

  • Gebakken uitjes<br />100 gram

    Gebakken uitjes
    100 gram

  • Pom noisettes<br />2,5 kilo

    Pom noisettes
    2,5 kilo

  • Duitse biefstuk<br />100 gram

    Duitse biefstuk
    100 gram