Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Citroen-paascake

Nagerecht
15 minuten bereidingstijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

200 gram
boter
10 gram
bloem
175 gram
kristalsuiker
8 gram
vanillesuiker
1
citroen
1 gram
zout
4
eieren
250 gram
zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels
poedersuiker


Topping:

1
abrikoos
30 gram
suiker
125 milliliter
slagroom
50 gram
mascarpone
50 gram
Griekse yoghurt


Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in met een beetje boter en bestuif het daarna met de bloem. Rasp de schil van de citroen en pers deze daarna uit. Zet het sap en de rasp apart. Meng de boter, de suiker, de vanillesuiker, de citroenrasp en een snufje zout tot een romige massa. Meng één voor één de eieren door het mengsel. Voeg het bakmeel beetje bij beetje toe en mix het tot een mooi glad beslag. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenzijde glad. Zet de bakvorm ongeveer 20 minuten in de oven. Meng het citroensap met de poedersuiker en zet het nog even apart. Mix in een andere kom de slagroom met de suiker stijf. Schep de mascarpone en de Griekse yoghurt erdoorheen en zet het in de koelkast. Haal de cake uit de oven en bestrijk de bovenzijde direct met het citroen-poedersuiker mengsel en laat de cake verder afkoelen. Snijd de cake in stukken, leg ze op het bord en schep er een lepel roommengsel op. Laat de abrikozen uitlekken, halveer ze en leg ze op het roommengsel.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Eieren M<br />10 stuks

    Eieren M
    10 stuks

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Kristalsuiker fijn<br />750 gram

    Kristalsuiker fijn
    750 gram

  • Poedersuiker<br />250 gram

    Poedersuiker
    250 gram

  • Vanille suiker geel <br />10 stuks

    Vanille suiker geel
    10 stuks

  • Slagroom houdbaar 30% Vet<br />200 ml

    Slagroom houdbaar 30% Vet
    200 ml

  • Zelfrijzend bakmeel<br />500 gram

    Zelfrijzend bakmeel
    500 gram

  • Griekse yoghurt 10 % <br />1000 gram

    Griekse yoghurt 10 %
    1000 gram

  • Tarwebloem wit<br />1 kilo

    Tarwebloem wit
    1 kilo

  • Mascarpone<br />250 gram

    Mascarpone
    250 gram

  • Citroenen<br />zak 2 stuks

    Citroenen
    zak 2 stuks