Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Citroen Granita

Nagerecht
10 minuten bereidingstijd
4 uur wachttijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

5
Citroenen
1 zakje
Vanillesuiker
40 gram
Witte basterdsuiker


Gebruik een grote kom om het sap van de citroenen, vanillesuiker, basterdsuiker en 750ml water goed door te roeren. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.

Schenk het mengsel in een ijslade en plaats het in de vriezer.

Na ongeveer een uur nogmaals goed doorscheppen en terugplaatsen in de vriezer.
In ongeveer vier uur laten bevriezen, indien mogelijk nog een aantal maal doorscheppen.

IJs uit de vriezer voor de laatste maal doorscheppen en uitserveren met een takje munt en een schijfje citroen.

Een granita is een soort sorbet die je invriest tot zich ijskristallen vormen.
Ontzettend verfrissend als tussendoortje op een warme zomerse dag of lekker als dessert

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Citroenen<br />zak 2 stuks

    Citroenen
    zak 2 stuks

  • Vanille suiker geel <br />10 stuks

    Vanille suiker geel
    10 stuks

  • Basterd suiker wit<br />600 gram

    Basterd suiker wit
    600 gram