Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Chocolade-speculaastruffels

Nagerecht
30 minuten bereidingstijd
120 minuten wachttijd
15 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

250 gram
Pure chocolade
75 gram
Boter
75 ml
Slagroom
10 gram
Speculaaskruiden

Cacaopoeder


Op laag vuur in een pannetje de boter en slagroom verwarmen tot het heet is. De pan van het vuur halen en vervolgens de chocolade in stukken toevoegen en laten smelten. De speculaaskruiden toevoegen en nog even kort doorroeren

Doe het mengsel zo snel mogelijk in een kom. Plaats de kom voor ongeveer 2 uur in de koelkast zodat het mengsel stevig wordt.

Draai vervolgens ongeveer 30 balletjes van het mengsel, afhankelijk van de grootte. Rol als laatst door de cacaopoeder en de truffels zijn klaar om uit te serveren.


Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Slagroom houdbaar <br />200 ml

    Slagroom houdbaar
    200 ml

  • Chocoladereep puur<br />75 gram

    Chocoladereep puur
    75 gram

  • Speculaaskruiden <br />430 gram

    Speculaaskruiden
    430 gram

  • Cacao <br />250 gram

    Cacao
    250 gram