Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Carrotcake met sinaasappel

Nagerecht
10-15 minuten bereidingstijd
45 minuten oventijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

200 g. Roomboter ongezouten
1 stuks Winterpeen
150 g. Fijne kristalsuiker
2 stuks Eieren
200 g. Zelfrijzend bakmeel
1 tl. Kaneel
125 g. Blanke rozijnen
100 g. Roomkaas philadelphia
125 g. Poedersuiker
8 g. Vanillesuiker
1 stuks Sinaasappel
1 doos Frambozen
6 g. Munt
30 g. Walnoten


Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm. Smelt 150 g boter en rasp de wortel. Meng de boter, wortel, suiker, eieren en een mespunt zout met een mixer of garde in een kom. Zeef het bakmeel boven het ei-wortelmengsel en strooi er de kaneel doorheen. Roer vervolgens de rozijnen erdoor en giet het beslag in een bakvorm.

Bak de wortelcake in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen). Neem de cake uit de oven en laat minstens 1 uur afkoelen.

Laat de rest van de boter zacht worden (niet smelten). Roer de  roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker met een mixer, tot er een glad glazuur ontstaat. Neem de cake uit de bakvorm en leg op een schaal. Strijk het glazuur met een spatel over de cake uit en laat het glazuur langs de randen druipen. Zet de cake nog 15 min. in de koelkast zodat het glazuur weer wat opstijft (het glazuur wordt niet hard). Snijd de cake in plakken en serveer op een bord. Garneer het gerecht met de sinaasappel, framboos, munt, walnoot en wat wortel julienne.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Roomboter ongezouten<br />250 gram

    Roomboter ongezouten
    250 gram

  • Winterpeen gewassen<br />stuks

    Winterpeen gewassen
    stuks

  • Kristalsuiker fijn<br />750 gram

    Kristalsuiker fijn
    750 gram

  • Eieren M<br />10 stuks

    Eieren M
    10 stuks

  • Zelfrijzend bakmeel<br />500 gram

    Zelfrijzend bakmeel
    500 gram

  • Kaneel gemalen<br />40 gram

    Kaneel gemalen
    40 gram

  • Rozijnen Sultana's<br />500 gram

    Rozijnen Sultana's
    500 gram

  • Roomkaas naturel<br />185 gram

    Roomkaas naturel
    185 gram

  • Poedersuiker<br />250 gram

    Poedersuiker
    250 gram

  • Vanille suiker geel <br />10 stuks

    Vanille suiker geel
    10 stuks

  • Frambozen <br />125 gram

    Frambozen
    125 gram

  • Mint<br />50 gram

    Mint
    50 gram

  • Walnoten gepeld <br />600 gram

    Walnoten gepeld
    600 gram