Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Bruschetta

Bijgerecht
30 minuten bereidingstijd
120 minuten wachttijd
4 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

5
Tomaten
1
Stokbrood
4 takjes
Basilicum
2 teentjes
Knoflook
scheutje
Olijfolie
snufje
Peper & zout


Snijd de tomaten aan de onderzijde kruislings in en leg ze in een kom met heet water. Haal ze na twee minuten uit het warme water en spoel ze koud af. Het vel van de tomaten is nu eenvouzig te verwijderen. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine blokjes.

Meng de blokjes tomaten in een kom met een scheutje olijfolie. Snijd de basilicum en de knofook fijn en voeg dit toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper en laat het mengsel ongeveer twee uur in de koelkast staan. Zodoende kunnen de smaken mooi intrekken.

Snijd het stokbrood in plakjes en bestrijk ze aan beide zijde met een beetje olfijolie. Houd je van knoflook? Je kunt het stokbrood nog extra inwrijven met een teentje knoflook. Grill de stokbroodjes in de pan of oven totdat ze licht bruin zijn.

Schep het tomatenmengsel op een plakje stokbrood. Garneer af met een blaadje basilicum.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Tomaat<br />stuks

    Tomaat
    stuks

  • Stokbrood wit groot <br />Stuks

    Stokbrood wit groot
    Stuks

  • Basilicum <br />75 gram

    Basilicum
    75 gram