Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Leuk dat je onze site bezoekt. Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens. De overige cookies helpen ons de site en je bezoekerservaring te verbeteren. Ook helpen ze ons om onze producten beter bij je onder de aandacht te brengen. Ga je voor een optimaal werkende website inclusief alle voordelen? Vink dan alle vakjes aan!

Bossche bol

Zoetigheid
10-15 minuten bereidingstijd
25-30 minuten oventijd
6 personen
Zelf maken

Nog geen beoordelingen.
Wees de eerste.

Bereidingswijze

75 gram
Roomboter
350 ml
Slagroom
3
Eieren
8 gram
Vanillesuiker
6 gram
Poedersuiker
200 gr
Pure chocolade
Halve
Sinaasappel
Half doosje
Frambozen
6 gram
Mint


Verwarm de oven op 200 graden. Breng in een pan met een dikke bodem 150 ml. water met de boter en een snufje zout aan de kook. Is de boter gesmolten, voeg dan de bloem in één keer toe. Roer flink met een houten lepel tot er een deegbal ontstaat. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg hierna al roerend 1 voor 1 de eieren toe. Blijf het deeg goed roeren tot het stevig is en glanst.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak met een natte lepel 8 bergjes deeg en schep deze op het bakpapier met 5 cm  tussenruimte. Bak de soezen in het midden van de oven, in 25-30 minuten luchtig en gaar. Oven tussentijds niet openen om inzakken te voorkomen. Laat de soezen afkoelen.

Klop in een kom 300 ml. slagroom met vanillesuiker en poedersuiker stijf. Stop de slagroom in een spuitzak. Prik de soezen aan de zijkant in en spuit deze vol met slagroom. Verwarm 50 ml. slagroom in een pannetje. Voeg de chocolade toe en verwarm tot de chocolade gesmolten is. Bestrijk de soezen met chocoladeglazuur.

Laat de chocolade hard worden. Garneer de bollen met mint, frambozen en gerapste sinaasappelschil.

Ingrediënten

Ingredienten tonen voor personen

  • Slagroom suikervrij<br />1 liter

    Slagroom suikervrij
    1 liter

  • Vanille suiker geel <br />10 stuks

    Vanille suiker geel
    10 stuks

  • Poedersuiker<br />250 gram

    Poedersuiker
    250 gram

  • Chocoladereep puur<br />75 gram

    Chocoladereep puur
    75 gram

  • Frambozen <br />125 gram

    Frambozen
    125 gram

  • Mint<br />50 gram

    Mint
    50 gram